AkU kAh???

My photo
aku seorang insan yg sedang cuba menjadi yg lebih baik dari yg sebelum nie.. banyak lagi yg 'berlubang' dalam diri aku.. aku xbaik tapi aku cuba jadi xjahat lagi.. insyaAllah.. (",)
AkU PeRcAyA YaNg IdOp NiE MaCaM KiTa PuKuL BoLa TeNiS Ke DiNdInG.. Ia AkAn MeLaNtUn BaLiK PaDa KiTa.. BiLa KiTa BuAt BaIk/JaHaT, BaLaSaN PuN AkAn SaMa.. DaN BiLa KiTa SeDaR Yg KiTa Da BuAt SaLaH, MiNtA MaAf & BeRtAuBaT La.. BiLa KiTa MaAfKaN OrAnG, iNsYaAllah KiTa JuGa AkAn DiMaAfKaN.. JaNgAn InGat CuMa OrAnG Je BuAt JaHat PaDa KiTa TaPi InGaT La SaLaH Yg KiTa Da BuAt KaT OrAnG LaIn.. MaRi La SaLiNg MeNgInGaTi..(",)

Monday, May 9, 2011

Selamat Hari Ibu ( Khas Buat Che Rohasimah Hamid)


Ayah penah cakap...

"Cinta dengan orang lain (pakwe/makwe) tu cinta yang kita ciptakan..
kita yg pilih untuk cintakan dia @ x..
tapi..
cinta pada ibu bapa ialah cinta yg dianugerahkan Allah..
macam mana kita lari, kasih sayang tu xakan hilang.."

itulah hakikat.. kita boleh tinggalkan p/makwe untuk cari lain.. boleh curang @ mungkin bagi sesetengah orang yg xde perasaan boleh tukar p/makwe macam tukar baju.. tapi.. kalu dengan mak ayah, macam mana kita cari pengganti (mak/ayah angkat) kita xkan jumpa kasih sejati macam mak ayah kandung kita.. mungkin bagi sesetengah ibu ayah yg buang anak dia, xsayang anak dia @ yg seangkatan dengannya mengatakan dia xsayang anak dia, percayalah, Allah dah memang letakkan dalam hati ibu ayah dan diri anak tu sendiri, kasih sayang dan cinta yg xkan hapus..

mungkin da terlambat sehari, tapi.. untuk mama terchenta.. selamat hari ibu.. maafkan la salah silap angah.. semoga mama bahagia disamping ayah terchenta jugak.. angah sayang mama sangat2.. u r my everything!!!

sEdEy La KaLu xDe KoMeN.. MeH La KoMeN.. LiKe LaGi AkU SuKa..(",)

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.