AkU kAh???

My photo
aku seorang insan yg sedang cuba menjadi yg lebih baik dari yg sebelum nie.. banyak lagi yg 'berlubang' dalam diri aku.. aku xbaik tapi aku cuba jadi xjahat lagi.. insyaAllah.. (",)
AkU PeRcAyA YaNg IdOp NiE MaCaM KiTa PuKuL BoLa TeNiS Ke DiNdInG.. Ia AkAn MeLaNtUn BaLiK PaDa KiTa.. BiLa KiTa BuAt BaIk/JaHaT, BaLaSaN PuN AkAn SaMa.. DaN BiLa KiTa SeDaR Yg KiTa Da BuAt SaLaH, MiNtA MaAf & BeRtAuBaT La.. BiLa KiTa MaAfKaN OrAnG, iNsYaAllah KiTa JuGa AkAn DiMaAfKaN.. JaNgAn InGat CuMa OrAnG Je BuAt JaHat PaDa KiTa TaPi InGaT La SaLaH Yg KiTa Da BuAt KaT OrAnG LaIn.. MaRi La SaLiNg MeNgInGaTi..(",)

Sunday, February 13, 2011

Ragam mereka.

Manusia nie memang pelbagai.. termasuk aku(dah aku pn manusia jugak kn).. disebabkan manusia nie pelbagai, aku hampir xpham dgn segelintir manusia yg jugak xnk paham orang lain.. mungkin aku pn ada sikap mcm nie.. tapi aku ttp nk ckap pasal mereka yg segelintir nie.. xsedarkah mereka yg bila kita diam xbermakna kita setuju dengan apa yg mereka buat.. bila kita ikot je apa kehendak mereka xbermakna mereka buat pilihan yg betul.. xterfikir ke apa yg mereka buat itu mungkin salah & mungkin menyakitkan hati orang lain.. xterfikir ke yg diam kita adalah sbb kita sedang mengawal kemarahan agar tak terhambur hingga mungkin akan memutuskan kemesraan.. dan.. xterfikir ke ikotnya orang dengan kehendak mereka kerana orang nk menjaga hati mereka.. tapi.. kenapa mereka masih dengan ego mereka.. keras kepala mereka.. degil melangit mereka dan penting diri mereka.. kadang-kadang ase marah aku pada mereka ini tak tertahankan.. sampai 1 tahap aku xtau macam mana aku nk control ase marah tu.. aku xcakap aku baik tapi skurang-kurangnya pikir la prasaan org lain.. cuba letakkn tempat diri sendiri di tempat orang lain.. xtau da camne aku nak cakap lagi.. kekurangan aku, kelemahan aku, kesilapan aku adalah aku xmampu nak suarakan ase marah nie pada mereka.. aku doakan semoga 1 hari nanti Allah tunjukkan pada mereka apa yg mereka buat pada orang lain.. slagi aku mampu bertahan aku akan bersabar.. bila di luar batasan sabar aku, mereka ini akan jadi manusia yg akan aku simpan dalam hati sebagai manusia yg xmenghargai aku (lebih kurang macam blacklist la).. percaya la.. aku sendiri xsuka bila masukkan mereka dalam snarai blacklist aku.. sebab hati aku sngat xkan suka mereka nie.. =(

sEdEy La KaLu xDe KoMeN.. MeH La KoMeN.. LiKe LaGi AkU SuKa..(",)

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.