AkU kAh???

My photo
aku seorang insan yg sedang cuba menjadi yg lebih baik dari yg sebelum nie.. banyak lagi yg 'berlubang' dalam diri aku.. aku xbaik tapi aku cuba jadi xjahat lagi.. insyaAllah.. (",)
AkU PeRcAyA YaNg IdOp NiE MaCaM KiTa PuKuL BoLa TeNiS Ke DiNdInG.. Ia AkAn MeLaNtUn BaLiK PaDa KiTa.. BiLa KiTa BuAt BaIk/JaHaT, BaLaSaN PuN AkAn SaMa.. DaN BiLa KiTa SeDaR Yg KiTa Da BuAt SaLaH, MiNtA MaAf & BeRtAuBaT La.. BiLa KiTa MaAfKaN OrAnG, iNsYaAllah KiTa JuGa AkAn DiMaAfKaN.. JaNgAn InGat CuMa OrAnG Je BuAt JaHat PaDa KiTa TaPi InGaT La SaLaH Yg KiTa Da BuAt KaT OrAnG LaIn.. MaRi La SaLiNg MeNgInGaTi..(",)

Tuesday, December 28, 2010

Ku Mahu Tapi Ku Xmampu.

Hati sorang mimi memang degil. itu kenyataan! dia nk sesuatu yg dia xmampu untuk dapatkannya lagi. walau dia tau saat itu akan datang juga. walau dia sedar dia belum bersedia sebenarnya tapi nak dikhabarkan betapa degilnya hati ini.. dia tetap memberontak untuk tunjuk yg dia mahukannya. betapa xtau erti sabarnya hati ini bila memberontak untuk sesuatu yg akan dapat juga bila sampai masanya cuma takdir dan masa akan tentukannya. pasti ada insan yang akan mendapat kesan dari lontaran rasa xpuas hati ini. kesian dia.. tapi.. cuma dia yg terlibat dalam hal ini. pada siapa lagi nk dilepaskan melenkn dia.. kesian.. bangun la hati.. sedar la akal.. saat yg kau bayangkan manis itu akan menjadi sepahit2 waktu jika hati menentang takdir dan akal menentang waktu. sendainya kau memaksa juga, percayalah sebenarnya kau belum mampu pn untuk melauinya. kerna kau belum sedia untuk menghadapi rencah kehidupan itu. pasti itulah hikmahnya!

OK! Fine!

tapi.. untuk waktu ini hati tetap masih memberontak.. masih perlu dipujuk.. semoga cepat sembuh dan kembali menjadi mimi yang berdikari.. insyaAllah.. =')


sEdEy La KaLu xDe KoMeN.. MeH La KoMeN.. LiKe LaGi AkU SuKa..(",)

2 comments:

  1. wah..dis is something..well,brsabar la yea..i know how u feel..i know u strong,i know..i know..
    masa akan brlalu ngan cepat jika kta tidak mghitungnya..pejam celik jer..nt suatu ktika mst gelak sndr bile mngenangkn saat ni..huhu..
    Allah suka insan yg brsabar tdak kira dlam ape2 jua keadaan..

    ReplyDelete
  2. i know that.. but something in me ckap yg sy nk benda 2 skarng.. im selfish rite? sowie but.. may Allah bless me.. =')

    ReplyDelete

Note: Only a member of this blog may post a comment.