AkU kAh???

My photo
aku seorang insan yg sedang cuba menjadi yg lebih baik dari yg sebelum nie.. banyak lagi yg 'berlubang' dalam diri aku.. aku xbaik tapi aku cuba jadi xjahat lagi.. insyaAllah.. (",)
AkU PeRcAyA YaNg IdOp NiE MaCaM KiTa PuKuL BoLa TeNiS Ke DiNdInG.. Ia AkAn MeLaNtUn BaLiK PaDa KiTa.. BiLa KiTa BuAt BaIk/JaHaT, BaLaSaN PuN AkAn SaMa.. DaN BiLa KiTa SeDaR Yg KiTa Da BuAt SaLaH, MiNtA MaAf & BeRtAuBaT La.. BiLa KiTa MaAfKaN OrAnG, iNsYaAllah KiTa JuGa AkAn DiMaAfKaN.. JaNgAn InGat CuMa OrAnG Je BuAt JaHat PaDa KiTa TaPi InGaT La SaLaH Yg KiTa Da BuAt KaT OrAnG LaIn.. MaRi La SaLiNg MeNgInGaTi..(",)

Thursday, November 8, 2012

Aku memohon kekuatan dariNya.

aku tak pernah berhenti percaya yang setiap kejadian itu pasti ada hikmah atau 'hadiah' yang Allah sediakan untuk kita. aku cuba positif dari hari ke sehari. terasa lelahnya cuma Allah yang tahu. aku pujuk hati "Mimi, ada yang lagi susah dari nie." maka aku akan berhenti atau lebih tepat menyimpan sebentar rasa lelah itu. pasti sekali tak lama dapat aku bendung. aku kembali lelah dan semakin lemah. lalu aku ulang melakukannya. itu yang dapat aku lakukan untuk sementara waktu. aku cuba bertahan dan kadang aku rasa aku lari dari masalah untuk seketika. aku senyum aku ketawa, tapi cuma Allah yang tahu apa yang ada dalam hati aku. 

maafkan aku Ya Allah. untuk setiap keluhan ini. sentiasa la bersamaku Ya Allah kerana Engkau lah kekuatan ku. 

untuk adik ku yang sedang di uji oleh Allah, semoga kau kuat dan tak berhenti berdoa diberi lebih kekuatan. katahuilah yang kami (mama, ayah, abang & angah) terlalu sayangkanmu. kami sentiasa ada bersamamu. kesakitan yang kau rasakan pasti sekali membawa kami merasainya bersama walaupun berat mata memandang berat lagi bahu yang memikulnya. serasa luluh hati kami melihat setiap luka yg terlahir di tubuhmu. walau bagaimana pun rupa atau keadaanmu selepas ini, percayalah, kau tetap Adik yang sama seperti dahulu. doa kami tak pernah berhenti untuk melihat kau kembali sihat seperti dulu. cuma kami harap kau akan terus tabah melalui ujian ini. kuat la untuk ibu mu dan kuat la untuk ayah mu. mereka sanggup berkorban apa sahaja. kurangkan la kegusaran hati mereka dengan terus kuat dan tabah.

beri la dia kekatan Ya Allah. ringankan la ujian untuknya. Amin. (T_T)

sEdEy La KaLu xDe KoMeN.. MeH La KoMeN.. LiKe LaGi AkU SuKa..(",)

0 comments:

Post a Comment

Note: Only a member of this blog may post a comment.